Takaisin ylös

Sairauskassan toimistopäivä  on seuraavan kerran 27.8.2020 klo 9 - 13.50.  Kassan toimisto sijaitsee  entisissä terveydenhoitajan tiloissa. Tervetuloa asioimaan mutta vain terveenä!

Korvaushakemuksia voi jättää kassan postilaatikoihin; pääportille ja 5-lamellin ala-aulaan sekä Kiikan tehtaan postilaatikkoon, joista ne toimitetaan edelleen käsiteltäviksi.

Voit myös soittaa puh. 050-41 41 310 sekä sähköpostia voi laittaa osoitteella; sairauskassa@teknikum.com.


Toimintaohje lomautuksen aikana

Sairauskassan sääntöjen mukaan etuuksia ei suoriteta siltä ajalta, minkä jäsen on poissa työstä työnseisauksen tai lomautuksen vuoksi. Korvausta voidaan kuitenkin suorittaa hallituksen harkinnan mukaan käyttörahastosta. Voit siis toimittaa kassaan lomautuksen aikana syntyneet kustannukset ja ne voidaan korvata jälkikäteen hallituksen päätöksellä käyttörahaston varoista.

Seuraavat lisäetuudet voidaan korvata heti ilman hallituksen harkintaa: silmälasit, hammashoito ja fysikaalinen hoito ja hieronta, jos hoito alkanut ennen lomautusta. Myös jatkuvaa hoitoa vaativan sairauden lääkkeet korvataan.


Lääkkeiden alkuomavastuu v. 2020

Sairauskassa korvaa v. 2020 sairausvakuutuslain mukaisten lääkkeiden alkuomavastuun 50 euroa.

Sairauskassaan pitää toimittaa alkuperäinen kuitti ja apteekin laskelma. Korvaus maksetaan 1.1. - 31.12.2020 aikana aiheutuneista lääkkeiden alkuomavastuun kustannuksista. Korvausten hakuaika on 6 kuukautta maksupäivästä.

Hallituksen päätös 24.10.2019 (säännöt 23 § kohta 2)


Taksimatkojen omavastuut

Kun teet matkan terveydenhuollon yksikköön tai kuntoutukseen ja sinulla on sairautesi vuoksi oikeus Kelan korvaukseen taksimatkasta, tilaa matka oman alueesi tilausnumerosta. Muista näyttää autoilijalle Kela-kortti ennen matkan alkamista. Tilausnumerosta tilatusta matkasta maksat 25 euron omavastuun yhdensuuntaisesta matkasta. Tilausnumerot löydät Kelan nettisivuilta www.kela.fi. Sairauskassa korvaa tämän omavastuun.

Jos tilaat taksin muulla tavoin, Kela ei korvaa matkaasi eikä myöskään sairauskassa.

Säilytä terveydenhuollosta matkaa varten saamasi todistus (Todistus matkakorvausta varten, SV67) tai muu selvitys oikeudestasi taksin käyttöön. Sitä voidaan pyytää sinulta myöhemmin.

Sairauskassan sääntöjen mukaan alle sairausvakuutuslain omavastuun olevaa matkaa ei korvata.